Magisch moment

Contactclown Koekie bezoekt mensen met dementie en mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. 

Koekie is een rustige en blije clown. Met liefdevolle aandacht en speelse humor maakt ze contact van hart tot hart. Met haar rode neus stemt zich af op het niveau en de beleving van de ander. Ze communiceert met haar lichaam, haar mimiek en zang daar waar taal niet (meer) vanzelfsprekend is. Ze raakt op een warme manier de mens en het kind, ontroert, verwondert en opent harten. De mensen en de kinderen voelen zich gezien en worden uit hun isolement getild …. al is het maar voor even. 

Koekie brengt een magisch moment van verlichting bij mensen en kinderen.
Even is er bij hen een glimlach, een oogopslag, een lied dat meegezongen wordt, een dansje, een moment van ontspanning, ontroering, erkenning en bovenal het gevoel van contact. Ze voelen zich gezien. Zo ontspande een bewoonster die vaak agressief was, zong een meisje mee met een lied terwijl ze al lang geen woorden meer uitsprak en werd een dementeren opeens een moment weer de ‘oude’. 

Koekie laat graag haar neus zien

Contactclown Koekie werkt in zorginstellingen, dagcentra, woonvormen, huiskamers en zorgboerderijen en komt ook bij mensen en kinderen thuis.
Koekie werkt alleen maar ook samen met contactclown Puk. Op dit moment spelen ze soms eenmalig maar dikwijls meerdere keer achtereen in dezelfde zorginstelling. Verzorgenden kijken vaak mee om te zien wat bewoners in hun mars hebben. Dit ontroert en verwondert.

Koekie laat graag haar neus zien. Maak gerust contact met mij als je wilt dat Koekie bij jullie komt spelen of als je informatie wilt. Ook kan ik dan laten weten wat het kost. 

Contact van hart tot hart

Bezoek Facebook Mantelzorgondersteuning
Bezoek Facebook Contactclown
Erna ter Steege | Mantelzorgondersteuning & Contactclown

Contact gegevens

 • Erna ter Steege
  Mantelzorgondersteuning
  & Contactclown in de zorg

 • IJssel de Schepperstraat 11
 • 7435 PP Okkenbroek
 • (gem. Deventer)
 • Email Mantelzorgondersteuning:
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Email Contactclown:
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ontwerp & Ontwikkeling © 2017 Blinck Media & Webdesign Buro