Skip to main content

Over Erna

Net als bij ieder mens hebben het leven en mijn familieafkomst mij gemaakt tot wie ik ben.

Opgroeiend op het platteland in een drie generatiegezin ontstaat bij mij een grote liefde voor de natuur. Dwalend langs de kant van de weg pluk ik nog steeds bloemen.
Het zelfvoorzienend leven van mijn moeder en oma leeft in mij voort. Samen met mijn man verbouw ik groenten, kruiden en thee.
Mijn ouders en voorouders vertellen mij inspirerende verhalen uit de bijbel. Deze verhalen en die van andere religies voeden mijn ziel.

Als tweede in een gezin van vijf kinderen geniet ik van een zusje en twee broertjes die na mij komen. De liefde van mijn moeder voor kinderen draag ik in mij mee. Ik heb zelf geen kinderen maar ze zijn altijd op mijn pad. In hun aanwezigheid voel ik de sprankeling van het leven.

Ik ben een duizendpoot en veel ervaringen inspireren mij.
In mijn werk als uitvaartondernemer mag ik tien jaar lang mensen begeleiden in het afscheid nemen van hun naaste. Ook hierin zie ik mijn leven terug. Opa en opoe worden beiden heel oud en sterven thuis. Ik herinner mij de laatste dagen van opa’s leven. Op weg van school naar huis ben ik benieuwd of de luiken gesloten zijn. Ik weet dan dat opa is overleden. Leven en dood boeien mij tot op de dag van vandaag.

Een aantal jaren heb ik als therapeut gewerkt en vroeg mij daarna af welke kwaliteiten ik in zou willen zetten.
Ik houd van mensen, in het bijzondere van mensen die een leven meedragen.
Hoe zijn zij geworden wie ze zijn?
Ik luister graag naar hun verhalen, ben dienstbaar en stem af op waar behoefte aan is.
Daarnaast geloof ik in mogelijkheden en zal die, waar kan, stimuleren.

Mijn brede interesse en mijn vele hobby’s komen mij goed van pas in het werk.
Ik houd van tuinieren, wandelen, schilderen, koken, pianospelen, lezen, naaien, fietsen, kunst, muziek luisteren, een spelletje doen, zingen en buiten zijn in de natuur. Ik houd van mensen en samen eten met vrienden en familie.

Al mijn talenten zet ik graag in als mantelzorgondersteuner voor jouw naaste.

Geïnteresseerd in wat er allemaal mogelijk is?